a

Máriaújfalu

Máriaújfalu kápolnája

A kápolna az 1900-as évek elején épült Szent Péter és Szent Pál apostolok tiszteletére, egy koldus nő hagyatékából és a  falu adományából. Ezért a kápolna jelenlegi tulajdonosa a Szentgotthárdi Polgármesteri Hivatal, fenntartója és használója az Egyházközség.

 

 A kápolna téglaalapra épített téglaépület, többszöri szigetelés, renoválás ellenére 2 m magasan vizes, belül nyirkos, dohos, annak ellenére, hogy  2db gázkonvektorral fűtjük.

 

A kápolna egy hajós, pici szentéllyel. A szentélyben főoltár tabernákulummal, Szent Péter és Szent Pál apostolok faszobraival. A szobrok 2004-ben lettek restaurálva. Gyóntatószék nincs. A kápolnában Jézus Szentséges Szíve, Szűz Mária Szeplőtelen Szíve, Szent József  és Szent Imre szobrok találhatók. A kápolnában 20 ülőhely /szék/ van, a kápolna befogadóképessége 4o személy.

 

Szentmisék: Minden csütörtökön 18 ill 19 órakor, szombaton szintén. Nagyböjtben minden pénteken keresztút, májusban mindennap litánia, októberben mindennap Rózsafüzér.   .Szentmisére  csütörtökön 20-25-en, szombaton 55-60-an jönnek, sokan átjönnek vasárnap Rábakethelyre szentmisére.

 

Misézőkehely 1, cibórium 2.

 Harang 1, felirata:  A VILÁGHÁBORUBAN ELREKVIRÁLT HARANG HELYETT

                                ÖNTETTE RÁBAKISFALUD KÖZSÉG

                                JÉZUS SZÍVÉNEK DICSÉRETÉRE 1922

                                ÖNTÖTTÉK SELTENHOFER FRIGYES FIAI HARANGÖNTŐ

                                                       GYÁRBAN SOPRONBAN

 

Ebben a kápolnában misézett utoljára meggyilkolásának estéjén Brenner János rábakethelyi káplán atya.1957. december 14-én. Emlékét két emléktábla egy belül, egy kívül őrzi. A rábakethelyi plébánia mind a 4 templomában minden szentmise után imádkozunk boldoggá avatásáért.

  

„AZ ISTENT SZERTŐKNEK MINDEN A JAVUKRA VÁLIK”

 

 

Az oldal tetejére ^

Kezdőlap | Információk | A plébánia | Közösségeink | Gondolatok | Társoldalak | Honlaptérkép