a

Keresztelés

A gyermek megkeresztelését mindig a szülőnek kell kérni. Nagyszülők kérelmét nincs módunk elfogadni, mert az édesanya és az édesapa hitére történik a kicsinyek megkeresztelése. A szülőknek vállalniuk kell, hogy gyermeküket vallásosan fogják nevelni.

A keresztszülőnek hoznia kell a lakóhely szerinti plébániáról igazolást arról, hogy keresztszülői tisztséget vállalhat. Csak az lehet keresztszülő, aki betöltötte a 16. évét, bérmálkozott, illetve, ha már házasságot kötött, szentségi házasságban éljen.

 

Esküvő

Jegyesoktatás

Kérjük, hogy a házasulandók házasságkötés előtt lehetőleg 3 hónappal jelentkezzenek.
Tetszőleges időpontokban 4 - 5 alkalommal beszélgetést tartunk a jegyesekkel. Az ötödik találkozásra az esküvő előtt egy nappal kerül sor. Ez lelki előkészületből (gyónás és lelki beszélgetés) és egy esküvői próbából áll.

Annak a jegyesnek, aki nem Szentgotthárdon, a mi plébániánkon keresztelkedett, hoznia kell a keresztelési helyéről egy, három hónapnál nem régebbi keresztlevelet.

 

Házasságkötés

A házasságkötés kiszolgáltatásának rendes időpontja szombat délután. Nászmisés esküvőt csak kivételes esetben áll módunkban elfogadni az esküvők nagy száma miatt. Az esküvő időtartama hozzávetőlegesen fél óra.

 

Temetés

Temetés bejelentése a plébánián történik. Az egyházi szertartás kérésének nincsenek külön feltételei. Időpont egyeztetése a Vas Megyei Temetkezési Vállalat helyi vezetőjével közösen történik.

 

 

 

 

Kezdőlap | Információk | A plébánia | Közösségeink | Gondolatok | Társoldalak | Honlaptérkép