a

Hírek

2007. 04. 18.

Vontatottan haladnak a munkálatok

 

A vállalkozóval kötött szerződés alapján, április 15-re kellett volna elkészülnie a templomfelújítás első ütemének. Ehhez képest a jelentős lemaradás van a munkában. A további lépésekről egyeztetés a szentgotthárdi polgármesteri hivatalban. A megbeszélésen részt vett a kivitelező ÉPSZÖV részéről Miklós Kálmán műszaki igazgató, Francsics Péter építésvezető. Szentgotthárd város önkormányzatát Takáts József főmérnök, a plébániát Németh Zoltán plébános képviselte. Ugyancsak megjelent Nagy Ferenc a szombathelyi püspökség építésvezetője.

Németh Zoltán jelezte, hogy műszaki átadásra kellett volna össze jönniük, helyette arról kell tájékoztatni a közvéleményt, a külföldi és belföldi adakozókat, hogy jelentős késéssel zajlanak a munkálatok. Számára elfogadhatatlan a kivitelező hozzá állása a felújításhoz. Az elmúlt időszakban alig volt érdemi munka, pedig az időjárás nagyon kedvezett a téli és a tavaszi munkák elvégzésének. Az egyházközség, a szerződésnek megfelelően kötbér igényét jelentette be a kivitelező felé. A püspökség építésvezetője kiegészítésként elmondta, hogy a munka minősége is hagy kívánni valót maga után.

Az ÉPSZÖV vezetői elmondták, hogy a munkálatokat több nehézség hátráltatta; így a kiviteli terv részbeni átdolgozása, a faanyag külföldről való késői beérkezése, az alvállalkozók munkához való hozzáállása. A plébános és a városi főmérnök csak részben tudta elfogadni a felhozott indokokat.

A vállalkozó végül ígéretet tett a munkálatok felgyorsítására, minőségi munka végzésére. Reményeik szerint a tetőfelújítás első üteme, a torony ablakainak cseréje április végére befejeződik, május elején megtörténhet a műszaki átadás. Mindezt a megrendelő - kételyeit hangoztatva - tudomásul vette.

 

A sajtótájékoztatón készült fotók >>>

2007 április 13-án és 16-án készült képek a felújításról >>>

Vissza a hírekhez - Az oldal tetejére ^

Kezdőlap | Információk | A plébánia | Közösségeink | Gondolatok | Társoldalak | Honlaptérkép

.: KoLa Fotó :.