a

Hírek

2007. 04. 15.

A Szentgotthárdi "Kisifi" Zalaegerszegen és Pacsán

 

Bár már lassan egy hónapja történt mindez, mégis, mintha tegnap lett volna.
Reggel 8 órakor indultunk 2 autóval első közös kirándulásunkra. Nagy izgalommal vártuk, milyen érdekességeket szeretne megmutatni nekünk Attila atya.
Első állomásunk a Zalaegerszeg melletti Gébárti tó volt. A régi kedvelt fürdőző hely mellett megtekintettük (igaz csak kívülről) a tó melletti termál-vizes, illetve a híres nyári fürdőző centrumot. Ezek közösen alkotják a Zalaegerszegi Aquaparkot.
Innét a város déli dombjának legtetején lévő TV-toronyhoz kapaszkodtunk fel - gyalogosan a meredek emelkedőn! A dombról leérkezve kis pihenőt, és tízórai-szünetet tartottunk az "Azáleás-völgyben".

Zalaegerszeg "kertvárosi" részén a nemrég épült templomot tekintettük meg, aminek szépsége, és stílusa elnyerte tetszésünket.
A "Jézus Szíve" ferences templomból sajnos nem sokat láttunk, de ez a barokk stílusú templom is sok érdekességet kínált nekünk.
Ezután nagyon finom ebédet fogyasztottunk el Attila atya édesanyjának jóvoltából.
Ebéd után indultunk Pacsára. Ott bezsúfolódtunk egy kisbuszba, és körbenéztünk Pacsán, Attila atya itt nevelkedett 12 éves koráig. Nagymamájánál egy kis uzsonnát kaptunk, így indultunk vissza Zalaegerszegre, és megtekintettük a "Mária Magdolna Nagytemplomot". Itt volt Attila atya első szentmiséje.
A nap méltó befejezésképpen részt vettünk a kedves nővérek zárda kápolnájában egy szentmisén.
Este 8 órakor, kicsit fáradtan, de élményekkel gazdagon tértünk haza.

 

Kisifi

A kiránduláson készült fotók >>>

 

Vissza a hírekhez - Az oldal tetejére ^

Kezdőlap | Információk | A plébánia | Közösségeink | Gondolatok | Társoldalak | Honlaptérkép

.: KoLa Fotó :.