a

Hírek

2007. 02. 11.

Vendégeink voltak ...

 

Az elmúlt héten, február 7-10-ig egyházközségünk vendégei voltak: Bese Gergő és Tálosi András urak, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola végzős diákjai.
A Sapientia végzős hallgatói számára tanulmányaik utolsó évében kötelező egy hetes gyakorlaton részt venniük. Ilyenkor 1-1 plébániára látogatnak el (az ország különböző pontjaira), hogy ott a lelkipásztori feladatokban gyakorlati tapasztalatokat szerezhessenek, amelyeket később, lelkipásztori kisegítő munkatársként majd kamatoztathatnak.
Plébániánk immár harmadik alkalommal fogadott így hallgatókat. A kedves híveknek a szerda esti "Felnőtt katekézis" külön alkalom volt arra, hogy e két fiatallal megismerkedjenek.
Bese Gergő Gödöllőről származik, az ottani hívek kedvelt "zarándokút-szervezője". Tálosi András Nagykanizsa mellől, Hosszúvölgyről származik, menyasszonya és a rajzolás tölti ki szabadidejét.
A fiúk a napok során megismerkedhettek plébániánk életével, mindennapjaival. Találkoztak a plébániai Karitász csoport, az Egyházközségi Képviselőtestületek, a Házas-csoport, az ifjúsági csoportok képviselőivel, valamint megismerkedhettek a jegyesoktatások, az adminisztráció és a gazdasági ügyek intézésének menetével.
Természetesen alkalom adódott a környékbeli települések, tájak, helyi nevezetességek megtekintésére is.
A hittanórákon, amelyeket a fiúk tartottak, megismerkedhettek az oktatási intézményekkel, a tanulókkal, a szlovén, ill. vend kultúrával.
Jó volt találkozni ilyen lelkes fiatalokkal, akik valóban hasznos segítőtársai lehetnek majd egy-egy plébánia papjainak a hívek lelkipásztori ellátásában.

A látogatáson készült fotók >>>

 

Vissza a hírekhez - Az oldal tetejére ^

Kezdőlap | Információk | A plébánia | Közösségeink | Gondolatok | Társoldalak | Honlaptérkép

.: KoLa Fotó :.