a

 

Urunk születése – Karácsony

 

Gyermek született nékünk

 

            Beteljesedett várakozásunk, megszületett Jézus. Gyermeki lelkület kell ahhoz, hogy elhiggyük: ez a csöppnyi kisded a Megváltó. Nemcsak az ószövetség népét szabadította meg Isten, hanem Fia által minden népet, minden embert. Engem is.

            Karácsony ezért nem csupán egy ünnep a sok közül, hanem mint az Ige megtestesülésének ünnepe, örömforrásunk. Isten azért küldte el egyszülött Fiát, hogy megtestesülése, szenvedése, halála és feltámadása által megváltson minket bűneinktől, visszaszerezze elvesztett örökségünket és így ismét a Mennyei Atya gyermekei legyünk.

 De nemcsak az tölt el minket örömmel, hogy az Ige immár kétezer évvel ezelőtt megtestesült, hanem az is, hogy a Gyermekben felfedezhetjük saját istengyermekségünket. Szent János apostol is erre az örömre hívja fel figyelmünket: „Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: az Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk!” (Jn 3,12).  Tehát már nemcsak Jézus az Isten gyermeke, hanem mi is, mindannyian. Ez a mi örömünk és boldogságunk. Aki pedig elhozta számunkra az igazi boldogságot, az nem más, mint a testté lett Ige, Jézus Krisztus. Hiszen „boldogságot adni másnak nincs hatalma itt”, csak Neki! A Gyermek által lettünk mi is a Mennyei Atya gyermekeivé. Jézus erre hatalmat adott nekünk. (Vö.: Jn 1,12) Részesedhetünk „annak istenségében, aki kegyesen részese lett emberségünknek”.

            Urunk születését ezzel a lelkülettel ünnepeljük, és ezt az örömöt sugározzuk mindenki felé!

 

                                                                                              Balázs atya

 

„Gyermek született nékünk, Fiú adatott nékünk, s a fejedelemség az Ő vállán.

Ez lesz az ő neve: a nagy határozat Hirdetője.”

 

Vissza a Gondolatokhoz - Az oldal tetejére ^

Kezdőlap | Információk | A plébánia | Közösségeink | Gondolatok | Társoldalak | Honlaptérkép

.: KoLa Fotó :.